Cihanbeyli'den Görünüm
Ekleme Tarihi: 29.11.2012
Tarihi, Cilalı Taş Devri ve Bakır Çağları'na kadar uzanır. Hitit uygarlığına ait kalıntılara Damlakuyu (Çorca) köyünde rastlanmıştır. Konya'da insan yaşantısının izleri, Cilalı Taş, Bakır Çağları'nda başlar. Bu çağların kalıntılan, Beyşehir Tepesi, Çumra-Çatal Höyük kazılarında ortaya çıkmıştır. Son tarihi bulgular Konya'nın 8000 yıl önceleri bir yerleşme merkezi olduğunu gösterir.
Cihanbeyli'den Görünüm
Ekleme Tarihi: 29.11.2012
Canberkli aşiretinden dolayı Mürseli Efendi adı Cihanbeyli'ye dönüştürülür. Yeni kurulan ilçeye Kulu Köyü, Altınekin ve Yeniceoba Kasabaları bağlanarak Konya'nın toprak bakımından en geniş ilçesi olur. Kulu 1954 yılında, Altınekin 1987 yılında Cihanbeyli'den ayrılarak ilçe merkezleri haline gelmiştir.
Kuşça Peribacaları
Ekleme Tarihi: 29.11.2012
Yörenin faylarla kuşatılması, peribacalarının bir diğer nedeni. Faylanmanın arazide yol açtığı ezilmeler de doğal anıtların oluşumunu etkiliyor.
Mabet olarak kullanılmış eski mağaranın girişi aşınma yüzünden iki metre kadar yükselmiş; artık merdivenle ulaşılıyor. Oysa Kuşça beldesinin çoğu sakini ona tek basamakla girdikleri yılları hatırlıyor.